Foodsavers Gent valt opnieuw in de prijzen met de Sustainable Partnerships Award
donderdag 7 december 2017
Sociale restaurants goedkoper voor mensen met een leefloon vanaf 1 januari
maandag 18 december 2017

Schitterende teamprestatie van TeamGent Ladies!

Schitterende teamprestatie van #TeamGent Ladies!

Op zaterdag 16 december 2017 speelden de Team Gent Ladies minivoetbal tegen een team voetbaltoppers met enkele ‘high potentials’ van de Red Flames! De plaats van afspraak was de sporthal Bourgoyen (Driepikkelstraat, Mariakerke), tijdens het tornooi ‘Gent voetbalt’. Dit minivoetbaltoernooi voor Gentse jongeren werd georganiseerd door (schepen van Sport) Resul Tapmaz. De drankverkoop- en andere inkomsten van het tornooi (500 euro) gaan integraal naar Parantee-Psylos, sportfederatie met een aanbod voor alle sporters met een handicap dit in het kader van ‘De Warmste Week’.

Als scheidsrechter zag ik toe op de goede organisatie van het spel, de fair play en het bewaken van de regels. Elke Decruynaere was kapitein van de Team Gent Ladies: fractieleider van sp.a Anne Schiettekatte was de doelvrouw van dienst. Gemeenteraadsleden Astrid De Bruycker, Zeneb Bensafia, Caroline Van Peteghem en leden Hannelore Bonami en Lore Provoost gaven het beste van zichzelf.

Voor de Red Flames speelden: Mariam Abdulai Toloba (als 15-jarige in 2015 genomineerd voor ‘UEFA-goal van het Jaar’ naast Messi, Ronaldo, De Bruyne, Neymar…!) en Shari Van Belle (beide KAA Gent Ladies en als ‘high potentials’ bij de ruime kern van de Belgian Red Flames); Femke Bastiaen (KAA Gent Ladies en U17 Red Flames); Silke Demeyere (Lierse SK Vrouwen) en Rania Boutiebi (SV Zulte-Waregem).

Uiteindelijk werd de match beslecht in het voordeel van de Red Flames met 2-6, maar met de overhandiging van een cheque van 500 euro voor het goede doel (Parantee-Psylos) toonde Team Gent het beste  van zichzelf.