Schitterende teamprestatie van TeamGent Ladies!
maandag 18 december 2017
Foto Rudy Coddens
Gent wil tewerkstelling in de haven ‘digital future proof’ maken
woensdag 20 december 2017

Sociale restaurants goedkoper voor mensen met een leefloon vanaf 1 januari

Sociale restaurants worden goedkoper voor mensen  met een leefloon vanaf 1 januari

In de acht erkende Gentse sociale restaurants worden de tarieven vanaf 1 januari 2018 verlaagd. Mensen met een equivalent leefloon betalen vanaf 1 januari 3 euro voor een warme maaltijd, op woensdag betalen ze zelfs maar 2,5 euro.

Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 5,5 euro per maaltijd. Mensen die een leefloon krijgen of een gezinsinkomen hebben dat ligt tussen het barema leefloon en het individueel berekend referentiebudget betaalt vandaag nog 3,5 euro per maaltijd en zal vanaf 1 januari 3 euro per maaltijd betalen. Op woensdag wordt dat 2,5 euro voor gezinnen met kinderen. Door deze prijsverlaging worden de drempels voor kwetsbare Gentenaars nog meer verlaagd.

Sociale restaurants hebben een belangrijke rol in de Gentse strijd tegen armoede. Daarom investeerden de stad en het OCMW Gent de voorbije jaren fors in de sociale restaurants. Op dit moment heeft Gent acht erkende sociale restaurants waar iedereen terecht kan en waar de Gentenaars goed en goedkoop kunnen eten. De sociale restaurants brengen mensen samen, doorbreken het isolement waarin kwetsbare Gentenaars leven en vormen een werkplek voor medewerkers die nog niet terecht kunnen op de arbeidsmarkt.

Wie niet aan verlaagd tarief eet, betaalt ook een democratisch bedrag. Een warme lunch kost dan tussen 8 en 13 euro.