Gent pakt uitdagingen aan in samenwerking met buurgemeenten in nieuw regionetwerk Gent
woensdag 6 december 2017
Schitterende teamprestatie van TeamGent Ladies!
maandag 18 december 2017

Foodsavers Gent valt opnieuw in de prijzen met de Sustainable Partnerships Award

Foodsavers Gent wint de Sustainable Partnerships Award in de categorie ‘nationale impact’. Dat werd op 6 december 2017 bekend gemaakt. Foodsavers Gent herverdeelde sinds de opstart in maart al meer dan 250 ton voedseloverschotten of 143.000 porties voeding voor kansarme doelgroepen.

Deze prijs beloont goede samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en non-profit organisaties en werd uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid. Naast de Publieksprijs bij de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties haalt het project nu voor een tweede keer een prestigieuze prijs binnen. Foodsavers springt eruit door het grote aantal betrokken partners die eraan meewerken: bijna 50 sociale organisaties, een veiling, retailers… De jury die de beslissing gemaakt heeft, bestaat uit experten uit de bedrijfs- en academische wereld, het middenveld, de publieke sector en de media.
Foodsavers is een logistiek platform dat voedseloverschotten op 17 plaatsen ophaalt en recupereert. Hierbij zijn medewerkers uit sociale tewerkstellingstrajecten betrokken die dit herverdelen naar 48 armoedeverenigingen in Gent. Zij verdelen deze waardoor Gentenaars in armoede beter toegang krijgen tot verse, gezonde voeding. Dit is een win- win situatie want er wordt minder voedsel weggegooid en het zorgt voor sociale tewerkstelling bij verschillende mensen.