Broodzakken wijzen Gentse senioren op hun rechten
vrijdag 24 november 2017
zuiderlicht
Eerste bewoners nemen hun intrek in nieuwe zorgsite Zuiderlicht
vrijdag 1 december 2017

Sociale restaurants verwennen klanten tijdens Week van de Pollepel

Tijdens de Week van de Pollepel, die deze week loopt van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december 2017, verwennen de acht erkende Gentse sociale restaurants vaste en nieuwe klanten met lekker eten en allerlei activiteiten.

Iedereen is welkom: alleen, met partner, collega, buur, familie of vrienden. Er staat steeds een lekkere, betaalbare lunch (vlees/vis en veggie) op de kaart. Met deze actie willen de sociale restaurants meer mensen bereiken om lekker en gezellig te komen eten.

Ontmoetingsplaats

Sociale restaurants staan synoniem voor lekker en betaalbaar eten en er is méér. De restaurants zijn een ontmoetingsplaats waar men in een gezellige sfeer en goed gezelschap kan eten, met nieuwe gezichten en oude bekenden uit de buurt.

Sociale werkplek

De keuken van een sociaal restaurant is bovendien een sociale werkplek waar mensen in een stimulerende omgeving begeleid worden om hun talenten te ontwikkelen en werkervaring op te bouwen.

Voordelig tarief voor mensen met leefloon of verhoogde tegemoetkoming

De tarieven voor een maaltijd zijn per restaurant anders. De standaardprijs ligt tussen 8 en 13 euro. Mensen met een leefloon of verhoogde tegemoetkoming kunnen met de UiTPAS aan een voordelig tarief eten.

Met de Week van de Pollepel willen we in Gent de 8 sociale restaurants nog meer op de kaart zetten. Daarnaast verlagen we ook de prijs per maaltijd en dit om mensen die het echt nodig hebben de weg te laten vinden naar een sociaal restaurant. Vanaf 1 januari 2018 betalen zij 3 euro per maaltijd, in plaats van 3,5 euro. En op woensdag wordt dat 2,5 euro, speciaal voor gezinnen met kinderen.