Foto Rudy Coddens
“Gent als sociale, ondernemende en innovatieve stad verder laten groeien, doen we samen”
donderdag 23 november 2017
Sociale restaurants verwennen klanten tijdens Week van de Pollepel
woensdag 29 november 2017

Broodzakken wijzen Gentse senioren op hun rechten

Broodzakken wijzen Gentse senioren op hun rechten

 

 

Nog altijd maken senioren met een beperkt inkomen of met een zorgbehoefte te weinig aanspraak op de rechten die ze hebben. Daarom liet OCMW Gent 55.000 broodzakken drukken, die deze maand bij 110 bakkers worden verspreid, en waarop 65-plussers wordt gewezen op de financiële voordelen waarvoor ze mogelijk in aanmerking komen.

 

Uit eigen financieel onderzoekt blijkt dat ouderen vaak niet alle sociale voordelen ontvangen waarop ze recht hebben. Dat geldt zeker voor 65-plussers die hulp nodig hebben bij dagelijkse taken en een pensioen hebben dat lager is dan 1.170 euro (als alleenstaande).

 

 Bedrag kan oplopen tot 500 euro per maand

 

De meeste problemen doen zich voor bij de “THAB”, de Tegemoetkoming voor Hulp aan Bejaarden. Maar liefst de helft van de senioren, die daarop recht heeft, ontvangt deze niet. Uit onwetendheid, omdat ze de weg niet kennen of omdat aanvraagprocedures zo ingewikkeld zijn dat ze niet weten hoe eraan te beginnen. Terwijl het toch gaat om een bedrag dat soms kan oplopen tot ruim 500 euro per maand, boven op hun pensioen.

 

Ga langs bij uw lokaal dienstencentrum of welzijnsbureau

 

Daarom steekt OCMW Gent een tandje bij. Met deze laagdrempelige campagne sporen we 65-plussers aan om langs te gaan bij een lokaal dienstencentrum of welzijnsbureau van OCMW Gent. De maatschappelijk werker daar kijkt na waarop de mensen recht hebben en helpt hen bij alle administratie voor hun aanvraag.

 

Om welke financiële voordelen het gaat, kunt u lezen op de website van OCMW Gent: www.ocmwgent.be/voordelen65.