Gentse Taskforce Vluchtelingen bekroond met Europese URBACT Good Practice
vrijdag 6 oktober 2017
Open Huis Pratershol
Open Huis Pratershol opent opnieuw de deuren na renovatie
woensdag 11 oktober 2017

Gent tegen armoede op de Werelddag van Verzet tegen Armoede

17 oktober

Armoede treft 1 op 5 Gentenaars. Daarom zet de Stad en het OCMW Gent samen met heel wat partners sterk in op armoedebestrijding. Jaarlijks op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, zetten we dit kracht bij. Met deze acties sensibiliseren we de Gentenaars en roepen op tot solidariteit met mensen in armoede.

‘Armoede kruipt onder de huid, sluit armoede uit’

Met het motto ‘armoede kruipt onder de huid, sluit armoede uit’, ligt de focus ligt dit jaar op ‘armoede en gezondheid’. Mensen die in armoede leven hebben veel kans op gezondheidsproblemen. Zij stellen vaak gezondheidszorgen uit, ervaren slechte huisvesting, hebben stress en piekeren. Als verpleegkundige weet ik hoe belangrijk een gezonde geest in een gezond lichaam is. Daarom is de gezondheid van alle Gentenaren en in het bijzonder de meest kwetsbaren, waarborgen én verbeteren, prioriteiten in mijn armoedebeleid.

Startschot Werelddag van verzet tegen Armoede in Jan Palfijn

Op maandag 9 oktober gaven we in het AZ Jan Palfijn het startschot van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Twee ervaringsdeskundigen getuigden daar over wat zij als link ervaren tussen armoede en gezondheid. De komende weken en ook op 17 oktober zelf duiken er verschillende pop-up tattooshops op. Elke Gentenaar kan daar een gratis tattoo krijgen met het opschrift ‘sluit armoede uit’. Ik roep alle Gentenaars op om de tattoo te plakken en te delen op sociale media (#genttegenarmoede). Zo kunnen wij als Gentenaars tonen dat armoede een onrecht is en dat we solidair zijn met mensen in armoede.

De Gentse dag tegen Armoede is een samenwerking tussen verschillende Gentse organisaties die zich inzetten tegen armoede waaronder: OCMW Gent, Stad Gent, vzw Kras, Beweging voor Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, vzw Sivi,  Samenlevingsopbouw Gent vzw, De Zuidpoort, vzw Jong, In-Gent vzw, vzw De Sloep, ABVV Oost-Vlaanderen, ACV Oost-Vlaanderen, CAW Oost-Vlaanderen, Gent Homeless Blue White, Filmfest Gent, Welzijnszorg, en andere.

Groepsfoto aankondiging 17 oktober