17 oktober
Gent tegen armoede op de Werelddag van Verzet tegen Armoede
dinsdag 10 oktober 2017
Team Gent
Eerste ‘Team Gent Evenement’: meer dan 500 Gentenaars delen ideeën met kartel sp.a/Groen om de stad nóg beter te maken!
maandag 16 oktober 2017

Open Huis Pratershol opent opnieuw de deuren na renovatie

Open Huis Pratershol

Open Huis Pratershol op het Kaatsspelplein in Gent opende op woensdag 11 oktober 2017 officieel zijn deuren na renovatiewerken.

Open Huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers. Ze kunnen er onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen en samen bijleren. De werking van het Open Huis is sterk naar de buurt Patershol gericht. Er is een goede samenwerking met de dekenij, onder meer in het kader van de Patersholfeesten. Ook buren en lokale kunstenaars dragen hun steentje bij in de werking. Samen maken ze van het Open Huis een fijne plek om buren, vrienden en kennissen te ontmoeten.

‘Open Huis Pratershol’ is een van de 23 Open Huizen in Gent waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten om te kaarten of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Als schepen van Seniorenbeleid van de Stad Gent wil ik me blijven inzetten voor de senioren en de vele vrijwilligers die dagelijks hun handen uit de mouwen steken voor deze stad en haar inwoners.’ 

Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid

Brandveiligheid, toegankelijkheid en noden

De veiligheid van de bezoekers en de vrijwilligers is een prioriteit. Daarom werd de verlichting vernieuwd en werd halogeenvrije bekabeling gelegd. De dakstructuur werd geïsoleerd en brandwerend afgewerkt. Ook de balken werden brandwerend geschilderd. Het sanitair en de keuken werden vernieuwd en er kwam een nieuw toogmeubel. De ventilatie en de verwarming werden eveneens aangepakt. De muren werden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht en het lokaal werd opgefrist met een likje verf.

Bij de renovatie van onze stadsgebouwen hechten we veel aandacht aan brandveiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Op deze manier is iedereen welkom in onze veilige en energiezuinige gebouwen.’

Martine De Regge, schepen van Facility Management

Voor de renovatie werd het architectenbureau Van Derbeken uit Gent aangesteld. De werken werden uitgevoerd door aannemer Van Thuyne bvba voor een totaal bedrag van 97.344 euro (incl. BTW).