Daniel Termont en Rudy Coddens
Eerstesteenlegging 30 assistentiewoningen Sint-Amandsberg
donderdag 26 oktober 2017
assistentiewoningen
19 nieuwe erkende sociale assistentiewoningen
dinsdag 7 november 2017

Nieuwe Gentenaartjes van 2016 krijgen hun geboortebos – plant mee!

Op zondag 29 oktober 2017 is iedereen welkom voor de plantdag van het nieuwste geboortebos in de Gentbrugse meersen. Dit is intussen een echte traditie!

3091 nieuwe Gentenaars

In 2016 werden 3091 Gentenaartjes geboren. Zij verdienen een boom, die ze met hun ouders en familie kunnen aanplanten op zondag 29 oktober. Ook ik zal er zijn! Op het monument bij het geboortebos worden de namen van de kindjes aangebracht.

Programma

Alle activiteiten op de plantdag zijn gratis.

  • 13.30 – 14.30 uur: verwelkoming met een drankje
  • 14.00 uur: inhuldiging van het geboortebos 2016 door Rudy Coddens
  • 14.15 – 17.00 uur: boompjes planten, muziek, kinderanimatie, bar

Een bos voor alle Gentenaartjes

‘Samen vormen de aangeplante bomen op termijn een speelbos voor alle Gentse kindjes. Het geboortebos van 2016 wordt aangeplant in de zone waar kinderen op avontuur kunnen gaan: ze kunnen er ravotten op de heuvels, verstoppertje spelen in de wilgentunnels of een avontuurlijk parcours afleggen door de gracht’, legt Rudy uit.

Thuis verder planten

Wie naar de plantdag van het Geboortebos komt, krijgt een zakje krokussen mee naar huis. Het zijn biologische bloembollen, bij de kweek werden geen pesticiden gebruikt. Ouders en hun kroost kunnen zo ook thuis de natuur een handje helpen. De bloemen vormen een vroege bron van nectar voor wilde bijen.

Lees meer op www.stad.gent/geboortebos