Strijdbaar en met een duidelijk visie voor de toekomst zullen we Gent verder uitbouwen als “sociale bakermat” in Vlaanderen!
zaterdag 2 september 2017
Gentenaars voor dementievriendelijk Gent!
vrijdag 22 september 2017

Team Gent: dat ben jij en dat zijn wij allemaal samen!

Voorstelling Team Gent

Voorstelling Team Gent evenement op 14 oktober

Samen met mijn collega Elke Decruynaere (Groen) ging ik op vrijdagmiddag 15 september 2017
op en rond het Grootkanonplein in gesprek met de Gentenaars. We nodigen alle Gentenaars uit
voor het ‘Team Gent Evenement’ op zaterdag 14 oktober.  De vele Gentenaars die zich elke dag verplaatsen, hier werken of een eigen zaak opstarten, kinderen naar school brengen, zich ontspannen met vrienden: zij maken Gent tot wat het is. We geven aan hen het woord om te luisteren naar wat beter kan en hoe zij onze stad zien in de toekomst.

Team Gent, dat ben jij!

Alle info kan je terugvinden op www.team.gent ! Iedereen die dat wil kan daar vanaf nu al zijn ideeën posten. Want: ‘Team Gent, dat ben jij! In Team Gent willen we alle Gentenaars verenigen die samen onze stad nóg beter willen maken. Iedereen met een open geest en gevoel voor solidariteit en duurzaamheid is welkom. Je hoeft geen drie vrijwilligersjobs te hebben, het maakt niet uit op welke manier je je inzet voor de stad en je medemensen. We geloven in de kracht van samenwerken. Daarom zeggen we: ”Team Gent, dat ben jij”!

Team Gent evenement op 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober is een eerste evenement gepland, precies één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Team Gent blaast verzamelen vanaf 10 uur in de Sint-Pietersabdij.
We nodigen iedereen uit om langs te komen en ‘zijn gedacht te zeggen. Wij gaan er
de krachtlijnen van onze visie op de toekomst voorstellen en tegelijk luisteren naar de ideeën
www.team.gent en voorstellen van de mensen. Na 14 oktober gaan we trouwens ons team verder uitbreiden en gaan we ook naar de mensen toe met huisbezoeken.

Debat, workshops en humor

Tijdens het evenement komen alle thema’s van het stedelijk leven en beleid aan bod. We nodigen experts uit en voeden het debat tussen de aanwezigen. Tijdens het evenement kan men ook inspirerende sprekers aan het werk horen zoals professor Tine De Moor, die specialiste is op het vlak van burgerinitiatieven en participatie; en theatermaker Chokri Ben Chikha, die met zijn gezelschap Union Suspecte onder andere de opvallende trilogie ‘De Leeuw van Vlaanderen’, ‘Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen’ en ‘Broeders van Liefde’ maakte. Er zullen ook boeiende workshops te volgen zijn zoals ‘koken met restjes’ of een interactieve markt met middenveldorganisaties. Aan het eind van de dag treedt Veerle Malschaert, Carla uit Flikken, op.

Sociale media

Vanaf vandaag 15 september staat de nieuwe website www.team.gent online. Daar kan men
zich inschrijven voor het evenement op 14 oktober, ook het volledige programma is daar uiteraard
te vinden. Men kan zich er ook inschrijven om nieuws via e-mail te krijgen. Team Gent zit ook op Facebook, daar is een lanceringsfilmpje te zien. Voor het Team Gent Evenement
is een eventpagina gemaakt. Team Gent zit ook op Instagram; op Twitter zal men vanaf
nu de hashtag #TeamGent vaak tegenkomen. Alle ideeën nu al welkom!
Gentenaars die hun ei nu al kwijt willen of er op 14 oktober helaas niet bij kunnen zijn, surfen
naar www.team.gent: op de website staat ook een invulformulier waarop men zijn idee kan
schrijven en meteen online posten.

 

Tot dan!

Voorstelling Team Gent