Topradio moet blijven!
donderdag 28 september 2017
Gentse Taskforce Vluchtelingen bekroond met Europese URBACT Good Practice
vrijdag 6 oktober 2017

Voorstelling nieuwe Groene Haltewandeling 22 oktober: “Meersen en Trage Wegen in Drongen”

Schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens en TreinTramBus openen op zondag 22 oktober een nieuwe Groene Haltewandeling “Meersen en Trage Wegen in Drongen”. De wandeling loopt via drie varianten (6, 9, 14 kilometer) tussen het station van Drongen en het station Gent-Sint-Pieters. Vertrek- en eindpunt zijn dan ook perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

“Deze nieuwe, verrassend groene en afwisselende wandeling verkent een reeks trage wegen in Drongen en loopt door het natuurgebied De Assels langs de pittoreske oevers van de Leie. Via de Blaarmeersen en het buurtpark Overmeers bereikt de wandeling uiteindelijk de drukke stadsbuurt van het Sint-Pietersstation”, vat Rudy samen. Iedereen welkom voor de ‘inwandeling’ in het gezelschap van Rudy, op 22 oktober om 10u, aan het station van Drongen.

Wat is Groene Halte? Waarom Groene Halte?

Groene Haltewandelingen, een initiatief van TreinTramBus, zijn wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station of bushalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij.  “Op deze manier willen we iedereen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen”, legt Rudy uit. Na de Westerringspoorwandeling en de Gentbrugse Meersenwandeling is dit inmiddels de derde Groene Haltewandeling in Gent.

Praktisch – zondag 22 oktober, station Drongen

9-13u: Haal gratis je wandelbrochure af aan de infostand

10u: Voorstelling van de wandeling, met receptie

11u: Start van de wandeling (drie varianten) onder begeleiding van gidsen

Groene Halte Wandeling “Meersen en Trage Wegen in Drongen” is een initiatief van de Stad Gent en TreinTramBus, in samenwerking met Natuurpunt, NMBS en De Lijn.

nieuwe Groene Haltewandeling