Opening zuidelijk deel Gentbrugse Meersen
zondag 18 juni 2017
Opening 4de werkpunt in wijk Nieuw Gent
dinsdag 27 juni 2017

Kortrijk wint de SDG-uitdaging ‘eet massaal sociaal’, Gent trots op volzette restaurants.

Gent ging het duel aan met Kortrijk in het kader van de SDG-doelstelling die draait rond de strijd tegen armoede.

SDG-uitdaging ‘eet massaal sociaal’

Gent en Kortrijk zijn namelijk twee steden waar armoedebestrijding centraal staat. Onder de noemer ‘eet massaal sociaal’ riepen de twee steden iedereen op om op dinsdag 20 juni 2017 naar een sociaal restaurant af te zakken.  In Gent kwamen er 1104 eters genieten van een lekkere en gezonde maaltijd, in Kortrijk waren dat 435 eters.

Kortrijk meest nieuwe eters

Deze cijfers werden vergeleken met het gemiddeld aantal verkochte maaltijden van 2016. Dat dagtotaal lag in Gent op 640, in Kortrijk op 174 maaltijden per dag. Ten opzichte van het jaargemiddelde bereikte Kortrijk percentueel met +150 procent het meeste aantal nieuwe eters, in Gent was er een toename van 72,5 %.

Alle deelnemende Gentse sociale restaurants volzet

Kortrijk wint deze SDG-uitdaging, maar Gent is meer dan trots. Alle deelnemende Gentse sociale restaurants waren volzet en de maximum capaciteit werd dus bereikt. Beide steden hopen dat door deze actie heel wat nieuwe bezoekers de weg naar het sociale restaurant gevonden hebben. Gent en Kortrijk verwachten dan ook dat deze mensen de smaak te pakken hebben en blijven terugkomen voor een lekker en gezond middagmaal.