Foto Vuile Klap
Rije Rudy, Rije!
donderdag 16 maart 2017
takeoff
Schrijf je in voor onze ´Take Off´op zaterdag 22 april 2017 en maak mee ons verkiezingsprogramma!
zaterdag 1 april 2017

Lancering nieuw Dienstenbedrijf: sociale economie werkt!

Op maandag 30 maart 2017 lanceerden Stad en OCMW Gent het nieuwe Dienstenbedrijf Sociale Economie. Dat is een heus sociaal economiebedrijf binnen Stad en OCMW Gent, dat zo’n 400 kwetsbare mensen tewerkstelt. Ze leveren belangrijke diensten aan (vooral) Stad en OCMW Gent. Dat gaat van bediening in het personeelsrestaurant, over herstel en onderhoud van dienstfietsen, kleine onderhoudstaken en schoonmaak in Stads- en OCMW-gebouwen, netheidstaken op het publiek domein, tot verdeling van voedseloverschotten in het kader van ons nieuwe project ‘Food Savers’.

“Met ons nieuwe Dienstenbedrijf slaan we geen twee, maar drie vliegen in één klap. Want het laat ons toe meer en betere kansen te bieden aan mensen die nog niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen. Tegelijk kunnen we meer interne opdrachten vervullen voor onze interne klanten, en dat doen met meer kwaliteit. En ten derde laat het Dienstenbedrijf zien wat we met onze kwetsbare werknemers doen. Want dat is waar het dienstenbedrijf over gaat: over mensen sterker maken, en laten zien dat sociale economie wérkt. Voor onze interne klanten, maar finaal ook de Gentenaar zelf.”