dampoort knapt op
Project ‘Dampoort Knapt op’ helpt eigenaars om nodige investeringen in hun woning te doen
woensdag 7 december 2016
vrijwilligerspunt
Nieuw centraal vrijwilligerspunt Gent
vrijdag 9 december 2016

OCMW Gent en Natuurpunt Gent versterken het unieke Leielandschap rond Gent

natuurpunt

natuurpunt

Een goed beschermde en goed beheerde natuur in de Leievallei is voor mij primordiaal want iedereen wint bij deze verkoop : inwoners van Gent,  toeristen, recreanten, horecauitbaters maar ook de landbouwers als medebeheerders.

Natuurpunt Gent  krijgt dankzij deze aankoop de kans om haar ambitieus project Levende Leie verder uit te breiden. Een gebied waar zo veel kunstenaars van de beroemde Latemse school zich lieten inspireren. En OCMW Gent kan met de opbrengst van deze verkoop dan weer haar sociaal patrimonium verder uitbouwen.

Natuurpunt Gent is voor het Stadsbestuur de eerste partner bij de realisatie van nieuwe projecten van natuurontwikkeling. Via subsidies van de Stad Gent krijgt Natuurpunt ondersteuning in het realiseren van bijkomende beheerde natuurgebieden in Gent. Onder andere in  de Levende Leievallei.