vrijwilligerspunt
Nieuw centraal vrijwilligerspunt Gent
vrijdag 9 december 2016
GOLLD
GOLLD-charter ondertekend voor toegankelijkheid nieuwbouwprojecten sociale woningen
woensdag 4 januari 2017

Film Fest Gent bezoekers tonen hart in verzet tegen armoede

film fest gent

film fest gent

Elke bezoeker van het festival kon dit jaar een extra bijdrage storten voor vzw KRAS: Kring Rond Mensen in Armoede in de Stad. Deze vzw ondersteunt 15 armoedeorganisaties in Gent. Daarnaast zette Film Fest Gent ook in op het sensibiliseren van de bezoekers van het festival. De armoedeproblematiek en vzw KRAS kregen de nodige aandacht bij de meer dan 5.000 bezoekers die de film zagen tijdens de openingsavond en ook bij de andere vertoningen van het festival.

Alles samen stortten de bezoekers van Film Fest Gent 5.594 euro op de rekening van vzw KRAS. En daar bleef het niet bij. Een aantal festivalbezoekers meldden zich aan als vrijwilliger voor vzw KRAS of boden materiële hulp aan. Een aanbod waar vzw KRAS dankbaar gebruik van zal maken. Hun werking draait bijna volledig op vrijwillige hulp. Wie zelf zijn steentje wil bijdragen aan de werking van KRAS, kan steeds contact opnemen met KRAS (http://krasgent.be/).

Een film als ‘I, Daniel Blake’ is belangrijk in de strijd tegen armoede. Het geeft stof tot nadenken en toont aan dat armoede geen eigen keuze is. Film Fest Gent zette nog een tandje bij door concreet in eigen stad het verzet aan te binden tegen armoede. Voor iedereen die meewerkt aan het Gentse armoedebeleidsplan zijn dergelijke samenwerkingen een opsteker.

Beeld in bijlage: Ken Loach bij het ontvangst van zijn Lifetime Achievement Award in Vooruit – fotograaf Jeroen Willems