Uitreiking wedstrijd Jong en Oud in Gent
maandag 21 november 2016
Extra opvang voor daklozen in de winterperiode
maandag 28 november 2016

Jong en oud kijken samen naar de film I, Daniel Blake

Jong en oud kijken samen naar de film I, Daniel Blake

 

Intergenerationeel filmcafé op vrijdag 25 november 2016

 

 

Tijdens de Seniorenweek vindt een tweede editie van het intergenerationeel filmcafé plaats. Senioren en jongeren kijken samen naar een film, waarna ze die bij een drankje en een stuk taart bespreken. Afspraak op vrijdagnamiddag 25 november in de Sphinx Cinema.

 

Het intergenerationeel filmcafé is een initiatief van Generations, een samenwerkingsverband tussen het departement Ouderenzorg van OCMW Gent, het departement Onderwijs van Stad Gent en Sphinx Cinema.

 

Het opzet is heel eenvoudig. Tijdens een gezellig bioscoopuitstapje maken de jeugd van tegenwoordig en de senioren kennis met elkaar. Ze kijken samen naar een verrassingsfilm en bespreken die daarna in het bioscoopcafé bij een drankje en een knabbel.

 

Meer respect en begrip voor elkaar

 

Wat vonden ze van de film? Welke indruk liet die op hen na? Hoe kijken beide generaties tegen de thematiek van de film aan? Zijn er linken tussen jong en oud? “Eigenlijk is de film een vertrekpunt om een informele conversatie op te starten tussen generaties. Door elkaar te leren kennen, krijgen ze meer respect en begrip voor elkaar”, stelt OCMW-voorzitter Rudy Coddens en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

 

I, Daniel Blake

 

Aanstaande vrijdag krijgen beide generaties een echte topfilm voorgeschoteld. ‘I, Daniel Blake’ van de Britse, sociaal geëngageerde cineast Ken Loach won dit jaar op het Festival van Cannes de Gouden Palm en toont de penibele omstandigheden waarin mensen in het huidige Groot-Brittannië terechtkomen als ze door het noodlot worden getroffen.

Na de voorstelling ontmoeten jong en oud elkaar in het bioscoopcafé bij een stuk taart, dat is gebakken door leerlingen van de stedelijke Hotelschool.

 

Praktische info

 

Wanneer? Vrijdag 25 november van 13.30 uur tot 16 uur

Waar? Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3 in Gent

 

Journalisten kunnen contact opnemen met:

•        Nel Martens, communicatieambtenaar OCMW Gent, 0473 33 77 53

•        Bie Hinnekint, stafmedewerker van het departement Ouderenzorg van OCMW Gent, 0476 99 99 72

 

Neem ook eens een kijkje op de blog http://generationsgent.blogspot.be/ of op www.jongenoudingent.be.