Dag van verzet tegen armoede 17 oktober 2016
maandag 17 oktober 2016
sas automotive
Hart onder de riem van 140 werknemers bij SAS Automotive die hun werk verliezen
vrijdag 28 oktober 2016

Seniorenweek 2016: Samen beleven doet u zweven!

seniorenweek2016

seniorenweek2016

Seniorenweek 2016: Samen beleven doet u zweven!

De Seniorenweek vindt dit jaar plaats van maandag 21 tot en met zondag 27 november 2016. Met maar liefst 29 boeiende activiteiten biedt ook deze editie voor elk wat wils. Het seniorenbal, het concert en de themawandelingen staan intussen geboekstaafd als de ‘golden oldies’ van de Seniorenweek. Maar op het programma staan ook gloednieuwe activiteiten zoals een workshop met de binnenmilieudokter en het filmcafé, waarbij jong en oud samen naar een verrassingsfilm kijken.

Een greep uit het aanbod? Schlagerkoningin Laura Lynn en accordeonist Matthias Lens geven op vrijdag 25 november het beste van zichzelf in het ICC Gent in het Citadelpark. Ook het populaire seniorenbal in de prachtige zaal van Opera Ballet Vlaanderen komt terug. Een rondvaart in de haven, een thematische wandeling of een bezoek aan een moskee behoren eveneens tot de mogelijkheden. Of wat dacht u van een verrassingsfilm voor jong en oud in het filmcafé? Bij een hapje en een drankje wisselt u ervaringen uit met de jongeren: welke indruk liet de film op hen na en wat vond u er zelf van? En er valt nog veel meer te beleven. U hebt de keuze uit maar liefst 29 activiteiten!

Actief ouder worden

De Seniorenweek 2016 is een initiatief van OCMW Gent, de Stad Gent, de Seniorenraad en tal van andere organisaties. Ze bundelen dit jaar opnieuw de krachten om de groeiende groep ouderen in de Arteveldestad de tijd van hun leven te bezorgen.

De Stedelijke Seniorenraad heeft een belangrijke rol als adviesorgaan. Om dit in de kijker te zetten en hun werking en realisaties bekend te maken bij het grote publiek vindt op maandag 21 november een officiële opening en open algemene vergadering van de Seniorenraad plaats.

‘Vanuit een leeftijdsvriendelijk en sociaal beleid zetten we continu in op de zorg voor de senioren, zodat ook zij kunnen blijven genieten van onze stad én kunnen participeren in het beleid.’

Rudy Coddens, schepen voor Seniorenbeleid en voorzitter van het OCMW Gent 

Praktisch

Elke activiteit kost vijf euro. Senioren die genieten van een verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 1 euro. Dat tarief is geldig op vertoon van het klevertje van de mutualiteit, met een nummer dat tweemaal eindigt op 1 (001/001). Ook senioren die beschikken over een UiTPAS met kansentarief betalen slechts 1 euro. Daarnaast voorziet de Seniorenweek ook de nodige begeleiding en faciliteiten voor rolstoelgebruikers, slechthorenden of slechtzienden. Zij kunnen hun concrete noden melden bij de reservatie of bij het afhalen van de kaart.

Inschrijven is verplicht en kan vanaf 3 tot en met 19 november 2016. Dat kan telefonisch via Gentinfo (09 210 10 10 – bereikbaar van maandag tot en met zaterdag, telkens van 8 tot 19 uur), of via onderstaande link.

Favicon

Schrijf je hier in voor de Seniorenweek 2016!

Bezoek website

Vanaf 14 november kunt u de gereserveerde toegangskaarten vervolgens afhalen in de Stadswinkel (Botermarkt 17/A, 9000 Gent- open elke werkdag van 9 tot 17 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur).

Informatie

  • Evelien Dedapper en Sofie Bruyneel, OCMW Gent, Departement Ouderenzorg, tel. 09 266 93 63, e-mail ouderenzorg@ocmw.gent