seniorenweek2016
Seniorenweek 2016: Samen beleven doet u zweven!
donderdag 27 oktober 2016
In de bres voor de PWA-werknemers en –gebruikers
dinsdag 1 november 2016

Hart onder de riem van 140 werknemers bij SAS Automotive die hun werk verliezen

sas automotive

sas automotive

Vandaag (vrijdag 28 oktober 2016) verliezen de ruim 140 werknemers die nog bij SAS Automotive aan de slag waren hun job. SAS Automotive, producent van dash boards voor Volvo Cars, kondigde eerder dit jaar het collectief ontslag van bijna 170 mensen aan, nadat Volvo besliste het toeleveringscontract met het bedrijf stop te zetten.

“Ondanks een goed sociaal akkoord is het dus een trieste dag voor deze mensen,” zegt Rudy Coddens, schepen van Werk. “Want ze gaan een onzekere tijd tegemoet, waarin ze nieuw werk moeten zoeken.” Alle werknemers werd outplacementbegeleiding aangeboden. “Laten we hopen dat deze op korte termijn succesvol is,” aldus nog Rudy. “Als stadsbestuur doen we, samen met VDAB en de vakbonden, waaronder het ABVV, alles om hen zo goed mogelijk te helpen.” Karin Temmerman, voorzitter sp.a Gent, vult aan: “Ook als sp.a Gent willen we deze mensen een hart onder de riem steken. En onze solidariteit uitdrukken. Want ondanks alle begeleiding is een collectief ontslag altijd zwaar. Voor de stad, maar vooral voor deze mensen zelf. Daarom zal solidariteit voor sp.a Gent altijd een werkwoord blijven.”