Woonzorgcentrum Het Heiveld wint award van beste zorgvoorziening voor senioren in Europa
vrijdag 23 september 2016
Begeleiding vluchtelingen naar werk
Stad Gent gaat 320 vluchtelingen begeleiden naar werk
woensdag 5 oktober 2016

Gents stadsbestuur stimuleert zelfstandig wonen voor ouderen door extra assistentiewoningen te bouwen.

assistentiewoningen

assistentiewoningen

Assistentiewoningen (de opvolgers van de vroegere serviceflats) zijn individueel aangepaste woningen waarin 65-plussers alleen of met hun partner zelfstandig verblijven. “Assistentiewoningen bestaan in alle mogelijke vormen en formaten. Wij gaan resoluut voor erkende assistentiewoningen omdat die toch een kwaliteitsgarantie inhouden”, zegt OCMW-voorzitter Rudy Coddens. Zowel private ontwikkelaars, sociale huisvestingsmaatschappijen als het OCMW kunnen assistentiewoningen bouwen.

“De studie ‘Ruimte voor Ouderen’ van Stad en OCMW toonde aan dat er een tekort aan assistentiewoningen in Gent is, in de ene wijk nog groter dan in de andere. Daarom nemen wij als stadsbestuur onze verantwoordelijkheid”, zegt burgemeester Daniel Termont.