dampoort knapt op
Is er in Vlaanderen nog plaats voor kwetsbare werkzoekenden?
dinsdag 12 juli 2016
Heropening open huis
Heropening Open Huis in Sint-Denijs-Westrem
donderdag 15 september 2016

DOEmeeWEEK in de lokale dienstencentra

DOEmeeWEEK in de lokale dienstencentra

 

Van 12 tot tot 19 september

 

 

 

In alle tien lokale dienstencentra van het OCMW Gent vindt vanaf maandag 12 september de DOEmeeWEEK plaats. In die vijf dagen kan iedereen het volledige aanbod van de lokale dienstencentra gratis en vrijblijvend uitproberen.

 

De lokale dienstencentra willen buurtbewoners, en met name senioren, zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen in de beste omstandigheden. Ze beschikken daarvoor over een bijzonder uitgebreid aanbod van activiteiten, dienstverlening en informatieverstrekking en fungeren als ontmoetingsplaats in hun buurt.

 

Nieuw activiteitenjaar start na DOEmeeWEEK

 

De DOEmeeWEEK is een geknipt moment om die werking voor te stellen.  Alle activiteiten zijn in die week gratis. Inschrijven hoeft evenmin Zo ervaren mensen meteen of iets hen ligt of niet. Proberen is de boodschap en achteraf kunnen ze kiezen en beslissen. De meeste reeksen en lessen starten na de DOEmeeWEEk zodat nieuwe bezoekers meteen kunnen aansluiten.

 

Verder zijn er infostands rond het dienstverleningsaanbod, vrijwilligerswerk en projecten zoals ‘Buren voor buren’ waarbij de lokale dienstencentra burenzorg willen stimuleren.

 

Nieuwe activiteiten

 

De lokale dienstencentra grijpen de DOEmeeWEEK ook aan om nieuwe activiteiten in de kijker te zetten. Zo kunt u voortaan buikdansen in Ten Hove.

 

Ooit al gedroomd van een eigen website of blog? Dan moet u in Speltincx zijn, waar u met het programma WordPress een eenvoudige website leert maken.

De Vlaschaard lanceert kinépong (een variant van pingpong). Voor een partijtje wandelvoetbal kunt u terecht in De Regenboog.

 

Feestelijk tintje en opendeurdagen

 

Naast gratis kennismakingslessen en introducties zorgen de lokale dienstencentra ook voor een feestelijk tintje met extra animatie, hapjes en drankjes.

 

In De Regenboog en Speltincx bijvoorbeeld staat de DOEmeeWEEK mee in het teken van hun 40-jarig bestaan. In andere centra sluiten de opendeurdagen aan op de DOEmeeWEEK. In Wibier gaan ze bijvoorbeeld de flowerpower-toer op, want ja de hippies van gisteren zijn de (jong)senioren van vandaag.

 

De DOEmeeWEEK loopt van maandag 12 tot vrijdag 16 september. Behalve in lokaal dienstencentrum Wibier waar ze op dinsdag 13 september starten om te stoppen op maandag 19 september.

 

U vindt de afzonderlijke programma’s per centrum via de volgende link:

http://www.ocmwgent.be/OCMW/Actueel-Nieuws/Actueel-Nieuws-DOEmeeWEEK.html

 

 

Journalisten kunnen contact opnemen met:

·         Nel Martens, communicatieambtenaar OCMW Gent, 0473 33 77 53

·         Katia Sette, diensthoofd van de loakle dienstencentra, 09 266 93 92

 

 

 

OCMW Gent is er voor iedereen.
Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Gent verzekert het welzijn van elke burger. Met prioritaire aandacht voor kwetsbare groepen streeft OCMW Gent naar een menswaardig leven voor elke Gentenaar.
De dienstverlening van OCMW Gent is georganiseerd rond 6 thema’s: geld, gezondheid, rechten, vrije tijd, werk en opleiding, wonen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ocmwgent.be