Europese steden in de bres voor vluchtelingen
maandag 20 juni 2016
dampoort knapt op
Is er in Vlaanderen nog plaats voor kwetsbare werkzoekenden?
dinsdag 12 juli 2016

Eerstesteenlegging woonzorgcentrum Zuiderlicht

Eerstesteenlegging woonzorgcentrum Zuiderlicht

 

27 juni 2016

 

 

Op maandag 27 juni 2016 werd de eerste steen gelegd van het nieuwe OCMW-woonzorgcentrum Zuiderlicht aan de Zuidbroek in Mariakerke.

 

Zuiderlicht wordt het vijfde woonzorgcentrum van OCMW Gent, na De Liberteyt in Wondelgem, De Vijvers in Gentbrugge, Het Heiveld in Sint-Amandsberg en Zonnebloem in Zwijnaarde. Als alles volgens plan verloopt, moet het nieuwe woonzorgcentrum eind 2017 klaar zijn. Het gaat om een investering van 26 miljoen euro.

Bouwgroep STRABAG leidt het bouwproject in goede banen.

 

144 bewoners

 

“Zuiderlicht zal plaats bieden aan 96 senioren met een hoge zorgbehoefte. Daarnaast zijn er 3 kleinere leefgroepen voor personen met jongdementie (- 65 jaar), ouderen met een mentale beperking en ouderen met een gestabiliseerde psychiatrische problematiek. Samen goed voor 144 bewoners”, schetst OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

 

125 nieuwe jobs

 

In het nieuwe woonzorgcentrum kunnen 125 mensen aan de slag. Gaande van directieleden en bedienden over (para)medisch personeel tot logistieke en keukenmedewerkers.

De eerste vacatures verschijnen vanaf maart 2017 op het jobplatform op de website van OCMW Gent: jobs.ocmwgent.be.

 

Website, vragen en info

 

Mensen die op zoek zijn naar meer informatie of vragen en opmerkingen hebben kunnen altijd bij onze diensten terecht of op de website: http://www.ocmwgent.be/Zuiderlicht.html.

 

·         Bouw
Elke Steenwinckel
elke.steenwinckel@ocmw.gent
09 266 92 00

 

·         Solliciteren
dienst Selectie
dienst.selectie@ocmw.gent
09 266 95 68
jobs.ocmwgent.be

 

·         Opname in het woonzorgcentrum
dienst Advies, Oriëntatie en Opname
opname.ouderenzorg@ocmw.gent
09 266 93 87

 

 

OCMW Gent is er voor iedereen.
Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Gent verzekert het welzijn van elke burger. Met prioritaire aandacht voor kwetsbare groepen streeft OCMW Gent naar een menswaardig leven voor elke Gentenaar.
De dienstverlening van OCMW Gent is georganiseerd rond 6 thema’s: geld, gezondheid, rechten, vrije tijd, werk en opleiding, wonen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ocmwgent.be