Stad Gent stroomlijnt solidariteitsacties met nieuwe website Solidair Gent
vrijdag 18 maart 2016
Alle woonzorgcentra van OCMW Gent krijgen Smiley-logo voor voedselveiligheid
dinsdag 5 april 2016

DUOday 2016: Stad en OCMW Gent verwelkomen werkzoekenden met een arbeidshandicap

Tijdens de DUOday vormt een werkzoekende met een arbeidshandicap een duo met een werknemer binnen de organisatie.

Op donderdag 24 maart 2016 nemen Stad en OCMW Gent weer deel aan DUOday. Tijdens de DUOday vormt een werkzoekende met een arbeidshandicap een duo met een werknemer binnen de organisatie. Op die manier kan de werkzoekende zijn talenten tonen en zijn beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit. De stads- en OCMW-diensten maken dan weer kennis met de inzet en vaardigheden van werkzoekenden met een fysieke of mentale beperking.

Meerwaarde

De ervaring van de voorbije jaren leert dat DUOday een verrijking is voor zowel de werkzoekende als voor de werknemer. Mensen met een arbeidsbeperking krijgen nog altijd te weinig kansen op de arbeidsmarkt. De meerwaarde die zij kunnen bieden, is soms te weinig bekend.

Gelijke kansen

Stad en OCMW Gent stimuleren burgers en ambtenaren om samen te ijveren voor gelijke kansen voor iedereen. Door deel te nemen aan  DUOday onderstrepen Stad en OCMW Gent het engagement  voor de integratie van mensen met een beperking.

Tijdens deze zevende editie van DUOday worden verschillende duo’s gevormd bij zowel Stad Gent als bij OCMW Gent. Elke werkzoekende krijgt een takenpakket bij een dienst en draait een dag als volwaardige collega mee. Het gaat om zeer uiteenlopende taken, van administratieve ondersteuning tot onderhoudstaken en het ondersteunen bij communicatieve taken. Deze ervaring wordt nadien geëvalueerd en de resultaten worden gebruikt bij de verdere arbeidsbegeleiding van de werkzoekende.