Onthulling nieuwe namen assistentiewoningen en lokaal dienstencentrum in Zwijnaarde Winnaars naamwedstrijd in de bloemetjes gezet
maandag 23 november 2015
Nieuwe uitdagingen voor het armoedebeleid in Gent
dinsdag 15 december 2015

Warm Gents kerstfeest op 24 december 2015

Op 24 december 2015 organiseren CAW Oost-Vlaanderen/Regio Gent-Eeklo, hotel NH Gent Belfort en OCMW Gent een groot kerstfeest voor 100 Gentse kansarme kinderen en hun familie. Meer dan 100 kinderen tussen 5 en 12 jaar zijn welkom tussen 14 en 17 uur in het NH Gent Belfort hotel aan de Hoogpoort. Het hotel stelt zijn feestzaal gratis ter beschikking. Kinderen kunnen er genieten van o.m. pannenkoeken, kinderdisco, animatie en grime. Zo kunnen ze de kerstperiode feestelijk inzetten.

‘OCMW Gent legt tijdens deze legislatuur sterk de nadruk op het bestrijden van armoede, met bijzondere aandacht voor kinderarmoede. Vanzelfsprekend dragen wij dit project een warm hart toe. Ik zal de kinderen en hun familie dan ook dit jaar opnieuw met enthousiasme verwelkomen’, aldus OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

De apotheose van de namiddag is uiteraard de komst van de Kerstman. Hij brengt voor alle kinderen cadeautjes en sluit daarmee het feest af.

Het kerstfeest wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd. Wat startte onder impuls van gemeenteraadslid Guy Reynebeau, is stilaan een traditie tijdens de kerstperiode dankzij de inzet van vele organisaties en individuen.

Met speciale dank aan:
CAW, hotel NH Gent Belfort, Farys, Ethias, Arcelor Mittal, Kiwanis, Herbatheek, Confiserie Geldhof, Rederij de Gentenaer, Boekhandel Limerick, deelnemers aan Gentse Winterfeesten, Leefschool De Oogappel, Stad Gent, OCMW Gent en tal van vrijwilligers.

 

Perscontact:

CAW Oost-Vlaanderen: Marianne Du Pré
0471 983 680
mariannedupre@cawoostvlaanderen.be

Stad Gent: Guy Reynebeau
0477 671 686
guy.reynebeau@stad.gent

OCMW Gent: Nel Martens
Diensthoofd Communicatie
0473 33 77 53
Nel.Martens@ocmw.gent