OCMW Gent, vzw Kras en vzw SOL.I.DAR.GENT gaan de strijd aan tegen de lege brooddozen
woensdag 18 november 2015
Warm Gents kerstfeest op 24 december 2015
dinsdag 1 december 2015

Onthulling nieuwe namen assistentiewoningen en lokaal dienstencentrum in Zwijnaarde Winnaars naamwedstrijd in de bloemetjes gezet

Omdat OCMW Gent participatie belangrijk vindt, lanceerden we in september 2015 een wedstrijd om een nieuwe naam te bedenken voor de twee bouwprojecten op de site van woonzorgcentrum Zonnebloem.

De bewoners van het woonzorgcentrum, de heemkundige kring en het buurtplatform van Zwijnaarde mochten een naam indienen voor het nieuwe lokaal dienstencentrum en de nieuwe assistentiewoningen voor senioren.

 

Een jury heeft unaniem twee winnaars gekozen. OCMW-voorzitter Rudy Coddens overhandigde de gelukkigen een mooi prijzenpakket en onthulde de nieuwe namen van de beide gebouwen. De ene naam werd bedacht door een inwoner van Zwijnaarde, de andere door een Zwijnaardse vereniging.

 

De Mantel
Het cultuurplatform Zwijnaarde bedacht de naam ‘De Mantel’ voor het nieuwe lokaal dienstencentrum. Dit verwijst naar de perceelnamen zoals deze terug te vinden zijn op oude landkaarten van Zwijnaarde. Verder in de Hutsepotstraat bevindt zich de ‘Bonte Mantelstraat’. Naast de historische betekenis, is er ook een meer symbolische. Het lokaal dienstencentrum wil immers als een warme mantel zijn voor de bezoekers en alle ouderen uit Zwijnaarde.

 

Zonnetuin
Agnes Heyvaert, bedacht dan weer de naam ‘De Zonnetuin’ voor de assistentiewoningen. Agnes woont in het woonzorgcentrum en liet zich inspireren door de naam ervan, namelijk Zonnebloem. Dat de geplande nieuwbouw een grote tuin heeft, zorgde voor de combinatie ‘Zonnetuin’. Een zonnige plek waar de toekomstige bewoners zich thuis kunnen voelen.

 

De beide winnaars kregen een geschenkmand met het beroemde lokale Zwijntjesbier.

 

De start van de bouw van beide projecten is voorzien voor het najaar van 2016.