Werkzoekenden stigmatiseren helpt niet. Hen begeleiden wel!
dinsdag 6 oktober 2015
Armoedebeleidsplan Gent 2014-2019 – Stand van zaken najaar 2015 – Een greep uit de realisaties
dinsdag 20 oktober 2015

Dag van verzet tegen Armoede op 17 oktober 2015

Op 17 oktober strijdt de wereld tegen armoede op de Werelddag van Verzet tegen Armoede

In Gent slaan verschillende organisaties de handen ineen om elk jaar op 17 oktober een brede verzetsdag te organiseren. Ruim 30 organisaties en verenigingen uit het middenveld – waaronder ook OCMW en Stad Gent – werkten dit jaar mee aan de Werelddag van verzet tegen de armoede.

 

Naar schatting ruim 1.000 mensen namen deel aan deze dag en toonden zo hun solidariteit met mensen in armoede.
Eén van de onderdelen was een stadsspel in de namiddag onder de noemer ‘Stad van Fortuin’. Een ontdekkingstocht doorheen de stad toonde de deelnemers hoe armoede alle levensdomeinen beïnvloedt. Daaronder ook het spel ‘War on poverty’: een schietkraam waar deelnemers de oorzaken van armoede konden bestrijden. Elke oorzaak werd verbeeld door een symbool. Zo stond tieneridool Justin Bieber voor de vele valkuilen van de puberteit, Albert Einstein verwees naar mensen met een mentale beperking en Theo Francken werd als beeld gebruikt voor de gevolgen van de migratie-armoede.

 

OCMW Gent benadrukt dat het aanklagen van armoede noodzakelijk blijft en betreurt de ongelukkige keuze om dit te verbeelden a.d.h.v. personen.
Samen met de talloze verenigingen die de dag mee organiseerden, wordt dit besproken tijdens de evaluatie.

 

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met:

Nel Martens

Communicatieambtenaar OCMW Gent

0473 33 77 53