Gent en de Gentenaars solidair met mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging
dinsdag 1 september 2015
Sociale restaurants ontvangen extra middelen binnen nieuw subsidiekader vanaf 2016
donderdag 10 september 2015

Lokale dienstencentra stappen vanaf september mee in UiTPAS

Lokale dienstencentra stappen vanaf september
mee in UiTPAS

 

DOEmeeWEEK van 14 tot 21 september 2015

 

 

Vanaf september kunnen ook bezoekers van de lokale dienstencentra de UiTPAS van Stad Gent gebruiken. Inwoners uit Gent, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming,  krijgen daardoor 80% korting als ze aan een activiteit willen deelnemen.

In september vindt traditioneel ook de DOEmeeWEEK plaats. Van 14 tot 21 september kan iedereen gratis proeven van het uitgebreide activiteiten- en vormingsaanbod van de lokale dienstencentra.

 

UiTPAS Gent is een elektronische spaarkaart waarmee u aan cultuur, sport of ontspanning kunt doen. Zowel Gentenaars als niet-Gentenaars kunnen de UiTPAS gebruiken.

 

Punten sparen

 

Vanaf september stappen ook de lokale dienstencentra in het systeem. Bezoekers kunnen dan met de UiTPAS punten sparen. Ze doen dat door bij elk bezoek hun UiTPAS te scannen aan een zuil die in de cafetaria of het secretariaat staat.

 

De gespaarde punten kunnen ze dan omruilen voor een korting, cadeau of een ander voordeel.

 

Extra korting

 

Inwoners van Gent die een verhoogde tegemoetkoming hebben of in schuldbemiddeling zijn, krijgen extra korting: ze betalen maar 1 euro voor de aankoop van een UiTPAS (het normale tarief is 5 euro) en betalen slechts 20% van de prijs als ze aan een activiteit in het lokaal dienstencentrum deelnemen.

 

De verrekening van die korting gebeurt automatisch en dus discreet. Als mensen zich willen inschrijven voor een activiteit, stappen ze met hun UiTPAS naar het onthaal van het lokaal dienstencentrum. Daar ziet men meteen hoeveel ze moeten betalen.

 

Financiële drempel verlagen

 

“Met de UiTPAS willen we de financiële drempel voor kwetsbare senioren zo laag mogelijk houden, zodat ook zij volop aan het socio-culturele leven kunnen participeren”, verduidelijkt OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

 

De UiTPAS is niet van toepassing op de dienstverlening van de lokale dienstencentra. Daar gebeuren nu al sociale correcties.

 

Tijdschrift Wijs gratis en digitaal

 

Wijs, het tijdschrift van de lokale dienstencentra dat 6 keer per jaar verschijnt, wordt vanaf september gratis. Bezoekers krijgen op eenvoudig verzoek het blad thuis opgestuurd. Ze kunnen ook afstappen van de papieren versie, want in de loop van 2016 wordt Wijs ook digitaal raadpleegbaar.

 

“Wijs is een uitstekend promotiekanaal om ons aanbod bekend te maken. We maken het magazine nu gratis om zoveel mogelijk nieuwe bezoekers aan te trekken. Want de lokale dienstencentra spelen een cruciale rol om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen in de best mogelijke omstandigheden”, licht Rudy Coddens toe.

 

DOEmeeWEEK

 

Wat de lokale dienstencentra allemaal te bieden hebben, ontdekt u tijdens de DOEmeeWEEK van 14 tot 21 september. Iedereen is dan welkom om activiteiten uit te proberen. Zo ervaart u meteen of iets u ligt of niet. Alle kennismakingslessen zijn gratis en inschrijven hoeft evenmin.

 

De meeste ateliers en lessenreeksen starten na de DOEmeeWEEK zodat nieuwkomers meteen kunnen aansluiten. Verder zijn er infostands rond dienstverlening en vrijwilligerswerk.

 

Nieuwigheden

 

De lokale dienstencentra grijpen de DOEmeeWEEK ook aan om nieuwe activiteiten in de kijker te zetten. Zo lanceert De Horizon portrettekenen, een cursus creatief schrijven en lessen in Afrikaanse dans.

De Regenboog toont u hoe florale sculpturen te maken. De Thuishaven start met een cursus kalligrafie voor beginners. In Ten Hove staan er sessies life coaching op stapel. Aan de hand van zelfgekozen liedjes leert u in Wibier om piano of keyboard te spelen.

 

U vindt de afzonderlijke programma’s per centrum via de volgende link:

http://www.ocmwgent.be/OCMW/Actueel-Nieuws/Actueel-Nieuws-Opendeurdagen-en-DOEmeeWEEK.html

 

 

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met:

Nel Martens

Communicatieambtenaar OCMW Gent

0473 33 77 53

 

 

 

OCMW Gent is er voor iedereen.
Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Gent heeft als missie het welzijn van elke burger te verzekeren.Met prioritaire aandacht voor kwetsbare groepen streeft OCMW Gent naar een menswaardig leven voor elke Gentenaar.
De dienstverlening van OCMW Gent is georganiseerd rond 6 thema’s: geld, gezondheid, rechten, vrije tijd, werk en opleiding, wonen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ocmwgent.be