OCMW Gent maakt erkende assistentiewoningen goedkoper om senioren uit WZC’s te halen
vrijdag 14 november 2014
RECORD AANTAL GENTSE PWA-UREN IN 2014: PWA BLIJFT NODIG!
dinsdag 3 februari 2015

Kinderen gratis op skivakantie

Op zondag 28 december 2014 vertrekken 5 Gentse kinderen van 8 tot 12 jaar via een initiatief van Rail4Kids en OCMW Gent voor één week gratis op skivakantie in de Franse Alpen. Een unieke kans voor kinderen die dit zelden of nooit krijgen. Voor OCMW  Gent is het bestrijden van kinderarmoede één van de grote prioriteiten. Dit kan doen door kinderen op alle levensdomeinen die kansen te geven die ze meestal niet zouden krijgen.

De 5 gelukkigen worden getrakteerd op een typische skivakantie. Zo kunnen de kinderen er dagelijks skiën, een afvaart van 710 meter doen met de slee, een raclette-avond meemaken en een atelier volgen rond sneeuw en veiligheid.

De kinderen krijgen gratis een skipak ter beschikking zodat de ouders geen dure aankopen moeten doen. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de Gentse firma Skili. Deze onderneming verhuurt skipakken en bood een mooie korting aan op de huurprijs. De rest paste OCMW Gent bij.

Rail4kids is een onderneming van de Franse spoorwegenmaatschappij SNCF. In samenwerking met de vereniging International Hainaut Tourisme boden ze verschillende steden en gemeenten de kans om in te tekenen. OCMW Gent ging in op het aanbod en schreef 5 kinderen in.

“Toen Rail4kids ons dit voorstel deed, hebben we niet getwijfeld om in te tekenen”, zegt OCMW voorzitter Rudy Coddens. “Het is een bijzonder initiatief dat kansarme kinderen de ervaring van een buitenlandse reis wil geven. Kinderen die opgroeien in een kansarm gezin hebben weinig toegang tot vrijetijd en vakantie, maar zij hebben er evenveel recht op en misschien zelf nog veel meer nood aan. Vakantie betekent voor deze gezinnen een enorme impact op het budget, waardoor het niet haalbaar is. Dat terwijl de ouders, net zoals alle andere ouders, hun kinderen absoluut alle kansen willen geven om zorgeloos op te groeien.”

De kinderen worden op 28 december om 9.30 uur uitgewuifd door hun ouders en familie in station Gent Sint-Pieters en verder begeleid tot aan Brussel Zuid. Daar nemen de monitoren van de organisatie het over. Bij terugkomst op zaterdag 3 januari 2015 om 16.15 uur worden de kinderen opnieuw opgewacht in Brussel en gaan ze samen terug naar Gent, met ongetwijfeld veel verhalen en ervaringen. 

 

Voor meer informatie