Jonge leefloners begeleiden rusthuisbewoners naar thuismatch van KAA Gent
woensdag 9 april 2014
Geïntegreerde aanpak van armoede en meer cliënten aan het werk
maandag 23 juni 2014

Awareness Tornooi KAA Gent Homeless op 25 juni

KAA Gent Homeless Blue White organiseert op woensdag 25 juni 2014 op de Vrijdagmarkt een internationaal ‘awareness tornooi’ in het kader van de Belgian Homeless Cup. Op het ‘awareness tornooi’ willen de organisatoren de problematiek van dak- en thuisloosheid in Gent op een positieve manier tackelen.

 

Awareness

Dak- en thuisloosheid is een problematiek waar de hele samenleving tegen moet strijden. Deze boodschap willen we voor en tijdens het tornooi ook verspreiden via de communicatiekanalen van alle deelnemende teams en organisaties.

 

Tussen 11 en 16 uur hebben op het podium inhoudelijke gesprekken plaats rond de thematiek. Mensen uit de doelgroep en maatschappelijk werkers worden geïnterviewd door beleidsmakers. Op en rond de Vrijdagmarkt worden tijdens het tornooi bezoekers geïnformeerd over dak- en thuisloosheid in Gent.

Tornooi

Aan het voetbaltornooi nemen acht herenploegen en zes damesploegen deel.

 

HerenDames
Southampton Foundation (UK)

Kortrijk V-Tex (B)

Electrabel (B)

Homeless Ronse (B)

Utrecht Veld42 (NL)

Saint4Sport Southampton (UK)

De Poetjes (B)

KAA Gent Homeless Blue White (B)

Belgian HC Ladies (B)

BXL Ladies (B)

Ladies Utrecht Veld42 (NL)

Gentse Stroatmadammen (B)

KAA Gent Ladies (B)

Gantoise Fientjes (B)

 

Het tornooi gaat van start op woensdag 25 juni 2014 om 10 uur en eindigt om 16.40 uur. De finale wordt onmiddellijk gevolgd door de prijsuitreiking. Het einde is voorzien om 17 uur.

 

Partners

KAA Gent Homeless Blue White is de Gentse voetbalploeg die in 2009 werd opgericht in het kader van de communitywerking van KAA Gent. De ploeg is de spil van een brede werking onder de noemer KAA Gent Homeless Blue White, een samenwerking tussen:

– Stad Gent, Dienst Straathoekwerk

– OCMW Gent, Emancipatorische Werking

– CAW Oost-Vlaanderen

– vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent

 

 

Community Award 2014

De Belgian Homeless Cup beloonde KAA Gent Homeless Blue White met de ‘Community Trophy 2014’: de prijs voor de beste sociale werking binnen de Belgische sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen 2013-2014.

 

Gantoise 150

Dit evenement is een publieksactiviteit die kadert in het feestprogramma 150 jaar KAA Gent. De communitywerking Voetbal in de stad belicht daarbij de kracht van sport voor de samenleving.

 

Steunactie

Op initiatief van De Poetjes, een minivoetbalploeg van oud-studenten Landbouw van de Universiteit Gent, loopt momenteel in 18 Gentse horecazaken een inzamelactie ten voordele van de KAA Gent Homeless Blue White. De deelnemende horecazaken zijn: Bakkerij Tartinez, Café Boom Boom, Café Cesar, Café De Loge, Café De Koepuur, Café De Spinnekop, Café De Walrus, Café Den Biekorf, Café Dikke Boom, Frituur Ekkergem, Café Het Spijker, Café In Den Hemel, Kapper Kenneth, Café Plan B, Café Rock Circus, Snackbar Gregorio en Café ’t Gouden Mandeke. De Poetjes nemen deel aan het tornooi en overhandigen de opbrengst van hun steunactie tijdens de prijsuitreiking.

 

Samenwerking

Het Gentse project is een samenwerking tussen vzw Voetbal in de stad, OCMW Gent, Stad Gent en CAW Oost-Vlaanderen met de steun van de Stad Gent, KAA Gent, Belgian Homeless Cup, Football+ Foundation, de Nationale Loterij / Loterie Nationale en Masita.

 

 

Informatie voor de pers

De opbouw van het tornooi start op dinsdag 24 juni 2014 om 16 uur. Vrijwilligers uit de doelgroep werken mee aan het hele initiatief. Op woensdag 25 juni 2014 zijn ze aan de slag op de Vrijdagmarkt vanaf 9.30 uur.

 

Uitnodiging voor de pers

De pers is van harte welkom om het tornooi, de gesprekken en de prijsuitreiking bij te wonen. Tussen 11 en 16 uur hebben op het podium inhoudelijke gesprekken plaats rond de thematiek. Mensen uit de doelgroep en maatschappelijk werkers worden geïnterviewd door beleidsmakers. Om 17 uur heeft op het podium een plechtige prijsuitreiking plaats door schepen Resul Tapmaz, met de mogelijkheid tot fotomoment.

 

Informatie

– Dienst Straathoekwerk, Steven Gillis, Grauwpoort 1, 9000 Gent, tel. 09 268 21 50, fax 09 268 21 59, e-mail straathoekwerk@gent.be

– OCMW Gent, Emancipatorische Werking, Dirk De Ridder, tel. 09 266 92 60,
e-mail dirk.deridder@ocmwgent.be

– Vzw Voetbal in de stad, de Open Stadionwerking van K.A.A. Gent, Wim Beelaert, coördinator, Bruiloftstraat 42, 9050 Gent-Gentbrugge, tel. 09 210 45 91,

fax 09 252 44 76, e-mail wim.beelaert@gent.be

 

Bevoegd

– De heer Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport en voorzitter vzw Voetbal in de stad, stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent,

tel. 09 266 51 26, fax 09 266 51 39, e-mail schepen.tapmaz@gent.be

– De heer Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding en voorzitter OCMW, stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. 09 266 53 58, fax 09 266 53 79, e-mail schepen.coddens@gent.be