De Sokratest gaat na 10 jaar Vlaams
vrijdag 28 februari 2014
OCMW-woonzorgcentrum Het Heiveld krijgt stadslandbouwtuin die producten levert voor nieuw pop-uprestaurant
donderdag 13 maart 2014

jong en oud openen samen insectenhotel in woonzorgcentrum De Liberteyt

Oud en jong openen samen insectenhotel in

woonzorgcentrum De Liberteyt

 

 

 

De tuin van het woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem krijgt een insectentuin. Op vrijdagnamiddag 21 maart huldigt OCMW-voorzitter Rudy Coddens met de bewoners van De Liberteyt en de leerlingen van de basisschool De Regenboog de constructie in en planten ze samen een kerselaar. Van een fleurige start van de lente gesproken! Graag nodigen wij u uit om deze bijzondere opening bij te wonen.

 

Het nieuwe insectenhotel maakt deel uit van het project Mixed Worlds. Daarin werken sinds dit schooljaar bewoners en personeelsleden van De Liberteyt, leerlingen en leerkrachten van basisschool De Regenboog en deeltijds lerende jongeren van Job en Co samen. De bedoeling van dergelijke intergenerationele projecten is dat jong en oud elkaar beter leren kennen en waarderen.

 

Zo springen leerlingen van het vijfde leerjaar elke week het verzorgend en keukenpersoneel van De Liberteyt bij. Enkele bewoners van het woonzorgcentrum zijn al in de klas naar spreekbeurten van kinderen komen luisteren.

 

Bowlingbeestjes

 

Flora en fauna is beslist ook een thema dat jong en oud met elkaar verbindt. Vandaar het idee om in de tuin van De Liberteyt een insectenhotel te openen en dit daarna samen te onderhouden.

 

Om de tuin nog meer op te fleuren, worden er fruitbomen geplant en maken bowlingbeestjes er hun opwachting. Bewoners en personeel van De Liberteyt hebben namelijk een 70-tal bowlingballen beschilderd tot kleurrijke insecten zoals onzelieveheersbeestjes.  OCMW-voorzitter Rudy Coddens kiest bij de opening het mooiste bowlingbeestje.

 

Praktische informatie:

 

Waar? Woonzorgcentrum De Liberteyt, Vroonstalledries 22 in 9032 Wondelgem

Wanneer? Vrijdag 21 maart vanaf 14 uur

Programma:

14.00 uur: verwelkoming

14.05 uur: toespraak door OCMW-voorzitter Rudy Coddens en schepen van Leefmilieu Tine Heyse

14.20 uur: inhuldigen van insectenhotel en planten van kerselaar door voorzitter Rudy Coddens, bewoners van De Liberteyt en leerlingen van De Regenboog

14.30 uur: voorzitter Coddens maakt de winnaar van het bowlingbeestje bekend

14.35 uur: receptie

 

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met:

·         Nel Martens, communicatieambtenaar OCMW Gent, 0473 33 77 53

·         Annelies Van Hecke, coördinator animatie-reactivatie wzc De Liberteyt,

09 216 10 16

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

OCMW Gent is er voor iedereen.
Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Gent heeft als missie het welzijn van elke burger te verzekeren.Met prioritaire aandacht voor kwetsbare groepen streeft OCMW Gent naar een menswaardig leven voor elke Gentenaar.
De dienstverlening van OCMW Gent is georganiseerd rond 6 thema’s:
geld, gezondheid, rechten, vrije tijd, werk en opleiding, wonen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ocmwgent.be