Kinderarmoede mag niet alleen een zaak van ‘Brussel’ zijn
woensdag 12 juni 2013
8 kinderen van OCMW cliënten gratis op vakantie naar Zuid-Frankrijk dankzij Rail Europe
maandag 1 juli 2013

Boomsculpteur schenkt oude beukenstam nieuw leven in woonzorgcentrum Het Heiveld nog t.e.m. vrijdag 21 juni – wzc Het Heiveld – Sint-Amandsberg

Beste journalist

Woonzorgcentrum Het Heiveld wordt tien jaar. Een eerste wapenfeit om dit op gepaste wijze te vieren is de oude beukenstam in de binnentuin van Het Heiveld nieuw leven schenken. Joachim Louis, een boomsculpteur, is de hele week bezig om de stam in een kunstwerk om te toveren dat de missie/visie van het wzc moet uitbeelden.

Een van de oudste bewoners van woonzorgcentrum Het Heiveld was tot voor kort een honderd jaar oude rode beuk in één van de binnentuinen. Nadat er heel wat gebouwen rond werden geplaatst, moest de beuk worden gekapt. Een stronk van 5 meter hoog bleef wel staan.

Een jonge kunstenaar, Joachim Louis, boomsculpteur, zal aan de hand van stylistische figuren de missie/visie van Het Heiveld uit de boom halen met een kettingzaag. De bewoners konden al de hele week de vorderingen van het kunstwerk volgen.

In augustus neemt Louis als internationaal bekend boomsculpteur zelfs deel aan een groot treffen van boomsculpteurs in Frankrijk.

U kunt Joachim nog tot het einde van de week aan het werk zien en interviewen in woonzorgcentrum Het Heiveld. In september vindt de grote jubileumviering dan plaats om tien jaar Het Heiveld te vieren.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met OCMW Gent – Geert Roggeman, directeur wzc Het Heiveld – tel. 09 266 31 10.

Rudy Coddens